Ajax Life & Friesch Dagblad

maandag, april 27, 2015 0 0

Friesch DagbladDe verschijning van Wenen van Geluk gaat steeds meer gepaard met recensies in diverse bladen en andere media. Zo verscheen in het Friesch Dagblad een prachtig essay geschreven door onze eigen Peter Bogert. In dit stuk gaat het uiteraard over die finale van 1995, maar ook over eerdere successen waarna het merendeel van de supporters zei dat dit ‘nooit meer’ zou voorkomen. En toch gebeurde het in de jaren ’90, dus waarom niet nog een keer?

Nou, zo legt Bogert uit, dat zou de clubleiding van Ajax graag willen, maar de voetbalwereld is dermate veranderd (ongelijke TV opbrengsten, het Bosman arrest) dat die kans toch wel heel klein is geworden.

Lees hiernaast het hele artikel in het Friesch Dagblad (klikken op de afbeelding geeft een grotere versie):

 


Ajax Life

AjaxLife-recensieOok het blad van de officiële supportersvereniging heeft een artikel aan Wenen van Geluk gewijd. In de AjaxLife krant worden zelfs de twee boeken die over hetzelfde onderwerp zijn verschenen vergeleken. Het boek van Mike van Damme, 1995, verhaalt vooral over het succes van Ajax in dat bewuste seizoen, terwijl Wenen van Geluk ‘een fraaie bundeling is van persoonlijke verhalen, opgetekend door journalisten, columnisten, schrijvers en Ajaxfans’.

Nog een mooie opmerking van de schrijver van dit artikel, Sander Zeldenrijk, is deze: ‘Op voorhand kun je denken dat de persoonlijke herinneringen van tamelijk onbekende personen niet of nauwelijks tot de verbeelding spreken. Maar juist in de persoonlijk verhalen vind je als lezer de herkenning.’ We gloeien van trots!

Lees hierboven het hele artikel in Ajax Life (klikken op de afbeelding geeft een grotere versie):

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.