Annemarie PostmaAnnemarie Postma (1985) is freelance journalist en vrouwenvoetbalwatcher bij Het Parool en blogger met een knipoog voor Voetblah. Ook publiceerde ze verhalen in 1900 en Runner’s World. Voor Hard Gras schreef zij een verhaal over haar fascinatie voor Marc Overmars. De totstandkoming van dit verhaal is verfilmd in de documentaire De Benen van Marc Overmars, die in november 2014 te zien was op het Total Football Festival in Amsterdam. Als speelster en voetbaltrainer van jonge meiden is ze supporter van het nationale en internationale vrouwenvoetbal. In 2013 reisde ze voor de krant af naar het EK Vrouwenvoetbal in Zweden en komende zomer zal ze erbij zijn op het WK in Canada.
Website: Annemarie Postma Twitter: @Postma11

Hoe oud was je op 24 mei 1995?
10 jaar.

Waar (en met wie) was je toen de finale werd gespeeld?
Met mijn ouders en broer in ons huis op de Herengracht. We hadden ook een bevriend Frans echtpaar op bezoek, Laurent en Sophie. Die wisten niet wat hun overkwam.

Ben je een Ajax-fan?
Geboren en getogen in Amsterdam. Dus ja.

Wat was je favoriete speler uit dat gouden team?
Marc Overmars!

Waar gaat je stuk in Wenen van Geluk over?
Ik begon halverwege dat seizoen zelf met voetballen, mede door het succes van Ajax. Dus mijn verhaal gaat over mijn eerste seizoen bij een echte club en hoe mijn liefde voor voetbal en Ajax binnen korte tijd uitgroeide tot obsessieve taferelen.

Waar denk je aan bij Wenen 1995?
Dan denk ik aan het puntertje van Kluivert, de rondvaartboot die vlak langs ons huis voer en hoe ik staand op een geparkeerde auto samen met mijn beste vriendin Nienke de spelers stond toe te juichen.

Heb je nog een sappige anekdote voor ons die niet in je verhaal staat?
Ik heb me volledig opengesteld en de meest sappige anekdote van dat seizoen in het verhaal beschreven.

En wat alle lezers willen weten: wat is je favoriete eten?
Tomatensoep van mijn moeder met stokbrood en eigengemaakte avocadodip.

Reacties

reacties

Er is nog niet gereageerd.

Reageer op dit bericht