Over de auteurs (in alfabetische volgorde)

Peter Bogert (1971) is jurist. Hij bracht eerder twee columnbundels over Ajax uit: Onbuigzaam, voor Ajax (2008) en Voetballen tijdens Sabbat (2011). In 2016 komt zijn derde en laatste columnbundel uit. Hij schrijft columns voor Ajax Netwerk en zijn eigen site: www.peterbogert.com
Twitter: @Mr_Steerpike.
Bio: Peter Bogert

Arthur van den Boogaard (1969) is schrijver, journalist, theatermaker en aanvoerder van de zaterdagveteranen van SV Alliance ’22. Woont en werkt in Amsterdam. Schrijft voor onder meer De Muur, Hard Gras, NRC, Het Parool en De Correspondent. Is mede-bedenker en -initiatiefnemer van de theatervoorstelling Sportmonologen. Ook schrijft hij boeken waarvan de twee meest recente zijn: ‘Sport. De beste 142 Nederlandse en Vlaamse sportverhalen’. En ‘Zo speelden wij. Nederland in veertien legendarische wedstrijden.’ Raadt ook daarom iedereen aan hele wedstrijden terug te kijken.
Website: www.eengoedsportverhaal.nl
Bio: Arthur van den Boogaard

David Endt (1954) voetbalde vijf jaar bij Ajax en werd in 1979 werknemer bij de club. Van 1997 tot juni 2013 was hij teamchef van Ajax. Hij schreef in die tijd ook de jaarboeken van Ajax. Heeft dertien voetbalboeken uitgebracht waaronder Twintig brieven aan Frank Rijkaard en één brief terug (1991), De godenzonen van Ajax (1994), Ajax 1900-2000 (2001, met Sytze van der Zee), Onvoltooid Verleden (2008), Route 32 (2013) en het prachtige Gloria Victoria (1995).
Twitter: @david_endt
Bio: David Endt

Thomas Heerma van Voss (1990) is schrijver. Hij schreef de romans De Allestafel (2009), Stern (2013), de verhalenbundel De derde persoon (2014) en het essay Onzichtbare Boeken (2014). Heeft ook geschreven voor onder meer Vrij Nederland, NRC/Next, de Volkskrant, Trouw, L’Officiel, VARAGids, De Correspondent, Tirade, Das Magazin, Hollands Maandblad, De Gids en Passionate.
Website: www.thomasheermavanvoss.nl Twitter: @ThomasHvV
Bio: Thomas Heerma van Voss

Frank Heinen (1985) schrijft columns en artikelen voor de Volkskrant, Hard Gras, Studio Voetbal, Soigneur, Vrij Nederland, HP de Tijd en NRC/Next. In 2009 won hij de Hard Gras prijs voor het beste sportverhaal van dat jaar. In mei 2014 bracht hij het boek Uit Koers uit.
Twitter: @FHeinen
Bio: Frank Heinen

Janneke van der Horst (1981) is schrijfster en columniste voor Het Parool. Schreef ook voor NRC en HP de Tijd. In 2008 bracht zij de verhalenbundel Ik weet hoe jongens huilen (2008) uit. In 2011 volgde een boek met de Staanplaatsen die zij geschreven heeft tijdens de laatste twee seizoenen van de gelijknamige rubriek in Het Parool: Alle dagen Ajax (2011).
Website: www.jannekevanderhorst.nl Twitter: @JannekevanderH
Bio: Janneke van der Horst

Paul Onkenhout (1958) is Haarlemmer, aanvoerder van Terrasvogels Zaterdag 1 en journalist van de Volkskrant. Voor die krant schrijft hij sinds 1998, met een korte onderbreking, de voetbalcolumn De Twaalfde Man. De columns werden gebundeld in Op zoek naar de rookmagiër (2002) en Terug naar Sportweg 8 (2009). Verder was hij columnist voor Langs de Lijn en de VARAgids. In 2014 schreef hij samen met Dick Sintenie en Edwin Struis Koning Voetbal, een veelgeprezen lexicon van het Nederlandse voetbal. Favoriete trainer: Louis van Gaal, ondanks alles.
Twitter: @PaulOnkenhout
Bio: Paul Onkenhout

Thijs Pennings (1982) is journalist en eindredacteur nieuws en actualiteiten bij Omroep Venlo en blogger voor de website van Hard Gras. Hij schreef voor Hard Gras over voetbal in het Chinese Shenzhen. Voor het Venlose jaarboek Buun ging hij op zoek naar VVV-icoon en oud-Ajacied Tijani Babangida. Eerder werkte hij onder meer voor De Gelderlander.
Website: www.tyleritus.nl Twitter: @tyleritus
Bio: Thijs Pennings

Annemarie Postma (1985) is freelance journalist en vrouwenvoetbalwatcher bij Het Parool en blogger met een knipoog voor Voetblah. Ook publiceerde ze verhalen in 1900 en Runner’s World. Voor Hard Gras schreef zij een verhaal over haar fascinatie voor Marc Overmars. De totstandkoming van dit verhaal is verfilmd in de documentaire De Benen van Marc Overmars, die in november 2014 te zien was op het Total Football Festival in Amsterdam. Als speelster en voetbaltrainer van jonge meiden is ze supporter van het nationale en internationale vrouwenvoetbal. In 2013 reisde ze voor de krant af naar het EK Vrouwenvoetbal in Zweden en komende zomer zal ze erbij zijn op het WK in Canada.
Website: Annemarie Postma Twitter: @Postma11
Bio: Annemarie Postma

Menno Pot (1975) is popjournalist (o.a. de Volkskrant), voetbalschrijver en Ajacied. Haalde tussen 1993 en 2007 makkelijk de vijftig Ajaxwedstrijden per seizoen, nu met moeite de helft en hij miste die ene in Wenen. Met zijn supportersroman Vak 127 (2005) won hij de Nico Scheepmaker Publieksprijs voor Beste Sportboek (2006); met zijn non-fictiewerken De Derby (2008) en Sporen van Ajax (2012) won hij niks. Voetbalcolumnist van NUsport. Erfgoedvrijwilliger van Ajax. Say oeh-ah Pettersson.
Website: www.mennopot.com Twitter: @mennopot
Bio: Menno Pot

Rodney Rijsdijk (1977) is blogger en auteur van de verhalenbundel Kroegkronieken (2013). Voetballen kan hij niet, er over schrijven gaat hem beter af. Rodney combineert zijn schrijftalent met werken in de Amsterdamse horeca.
Website: www.rodzooi.nl Twitter: @Rodzooi
Bio: Rodney Rijsdijk

Thomas Rijsman (1977) is sportschrijver, televisieman en documentairemaker. Schreef drie jaar lang Staanplaats, een dagelijkse Ajax-column in Het Parool. Droeg columns voor over Ajax in het AT5-programma FC Godenzonen. Was daarna presentator bij Eredivisie Live. Werkt nu voor Studio Sport. Maker van de film De Benen van Marc Overmars. Tevens oprichter van One Saturday Afternoon, een platform over sport en creativiteit. Maakte in 1996 zijn debuut in het eerste elftal van Willem II.
Twitter: @thomasrijsman
Bio: Thomas Rijsman

Melle Runderkamp (1978) is scenarioschrijver. Hij schreef het scenario voor Arne Toonen’s Black Out en de televisieseries Het Schnitzelparadijs en Shouf Shouf! Schreef eveneens voor Voetbalvrouwen en Nachtegaal en zonen. Als lid van de Betrouwbare Mannetjes schrijft hij iedere week een column in de Volkskrant. Zijn eerste roman komt dit jaar uit bij uitgeverij Atlas/Contact.
Twitter: @mellerun
Bio: Melle Runderkamp

Nicky Samsom (1974) is columnist voor Ajax Life. Als Stoeltje 63 schrijft hij wekelijks over Ajax. Deze stukken zijn gebundeld in Stoeltje 63 (2012) en Twee seizoenen vanaf stoeltje 63 (2014). Voormalig leraar Nederlands.
Website: nickysamsom.wordpress.com Twitter: @Stoeltje63
Bio: Nicky Samsom

Ron Schiltmans (1965) is in het dagelijks leven IT-specialist. Hij schrijft columns over voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder en heeft deze uitgebracht in de bundels Mijn dierbaar Ajax (2007), Niet te geloven! (2010) en Ajax is relaxed! (2014).
Website: www.ronschiltmans.nl Twitter: @RSchiltmans
Bio: Ron Schiltmans

Marcel Stephan (1964) is blogger op zijn eigen blog Gogme United, is één van de drijvende krachten achter de FC Blogbroeders en schrijft voor Supporterswebsite In de Hekken. Daarnaast en vooral heeft hij zijn eigen bedrijf Gogme Web Services, dat ook heeft gezorgd voor de prachtige boekcover van Wenen van Geluk, maar ook voor deze website en Social Media kanalen.
Website: www.gogmeunited.nl Twitter: @GogmeUnited
Bio: Marcel Stephan

Graham Turner (1945) werd door  de journalistiek gegrepen na zijn studie aan de universiteit van Oxford. Hij verruilde Engeland voor Spanje om sportjournalist voor de Daily Telegraph, World Soccer en de BBC te worden. Hij schreef ook enkele stukken voor Spaanse kranten.  In 1982 ging hij voor El Pais werken. Twee jaar later werkte hij als tolk voor Terry Venables gedurende de drie jaar dat de Engelse coach bij FC Barcelona met de scepter zwaaide. Daarna ging hij terug naar de sportjournalistiek. In 1994 werd hij door de UEFA gevraagd om als ‘Media Officer’ tijdens wedstrijden van de opvolger van de Europa Cup I, de UEFA Champions League te werken. De eerste wedstrijd waarin hij zijn als Media Officer optrad was Ajax – AC Milan in september 1994.  Hij trad op als Media Officer tijdens de wedstrijden van Ajax in de Champions League tot 1997 – om een jaar later terug te keren voor de organisatie van de finale in de Arena. Naarmate hij meer werk voor de UEFA ging doen kwam het journalistieke werk verder op de achtergrond tot hij de beslissing nam om full time voor de Zwitserse organisatie te gaan werken en de journalistiek te verlaten. Graham Turner woont nog wel in Catalonië.
Bio: Graham Turner

Willem Vissers (1964) is sportjournalist en chef van de sportredactie van de Volkskrant. Bracht de boeken De Wereld is een bal (2006), Voetbal is liefde (2010) en Pingelaars en pegels (2013) uit. Met anderen schreef hij Bert van Marwijk: levensverhaal / werkwijze.  Won in 2010 de Hard Gras Prijs voor zijn verslag van de finale van het WK in Zuid-Afrika. Dit jaar brengt VI boeken zijn biografie over Piet de Visser uit. Op moment van schrijven van deze lijst was Voetbal als medicijn de werktitel van het boek.
Twitter: @vkwillemvissers
Bio: Willem Vissers

Erik van Wijk (1969) is de initiatiefnemer van MotherSoccer, de community die bekendstaat om de meest prachtige voetbalfoto’s die je nog nooit eerder zag. Erik woont in het oude Crooswijk in Rotterdam, vlak naast de plek waar Oranje de eerste thuiswedstrijd speelde tegen de Belgen. Erik is freelance copywriter en conceptbedenker.
Twitter: @EvWTekstenIdee
Bio: Erik van Wijk

Reacties

reacties