Boekpresentatie

vrijdag, april 24, 2015 0 0

Maandag 20 april was het dan zover, de officiële boekpresentatie van Wenen van Geluk in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Op de presentatie waren vrijwel alle auteurs van het boek aanwezig plus een aantal genodigden en wat pers.

De middag werd geopend door Maarten Boers van Uitgeverij Nieuw Amsterdam die meteen al goed nieuws had, want de verkoop gaat dermate goed dat er besloten is om een tweede druk te bestellen.

Vervolgens vertelde één van de samenstellers van het boek, Marcel Stephan, in het kort over de online promotie en vooral deze website die zeer veel mooie foto’s, relikwieën en anekdotes heeft ontvangen. De mooiste anekdote, die binnenkort online komt, was ingestuurd door niemand minder dan Chris Zegers die zijn verhaal ter plekke kwam vertellen. Het verhaal, waarin hij met een aantal vrienden in een piepklein autootje naar Wenen is gereisd en na afloop van de finale in het hotel met de Europacup in zijn handen stond, ging er in als zoete koek en leidde tot een hoop hilariteit bij de toehoorders.

Nadat iedereen was uitgelachen vertelde de bedenker en mede-samensteller van Wenen van Geluk, Peter Bogert, hoe het allemaal ontstaan is en hoe fijn het was dat zoveel auteurs, journalisten en bloggers mee hebben gewerkt aan het boek dat hij vervolgens uitreikte aan onze eminente aanvoerder Danny Blind.

Blind vertelde vervolgens het verhaal dat zo’n cup winnen het hoogtepunt van zijn carrière was, maar dat deze niet uit de lucht kwam vallen. Want, zo vertelde hij, eigenlijk bedachten de spelers al na de overwinning in de heksenketel van Athene, waar AEK eerst voor kwam maar Ajax de winst alsnog binnen haalde, dat er wel eens iets heel moois zou kunnen ontstaan. En zo geschiedde!

Het bleef nog lang gezellig op het Koningsplein en gelukkig hebben we de foto’s nog:

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.