Bondscoach Blind

donderdag, september 3, 2015 0 0

boekpresentatie Wenen van GelukHet is vandaag de dag dat onze voormalig eminente aanvoerder Danny Blind zijn debuut maakt als bondscoach van het Nederlands elftal, dat een redelijk cruciale EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen IJsland.

Ik heb, samen met Thomas Rijsman, Danny Blind geïnterviewd voor het Wenen van Geluk boek. Het was een erg prettig gesprek, waarin Blind echt alle tijd voor ons nam en honderduit vertelde over zijn belevenissen rond die finale in Wenen, maar uiteraard kwamen ook andere voetbalzaken aan bod.

Wat me het meest is bijgebleven is het verhaal van Blind over zijn voorbereiding op deze wedstrijd, en eigenlijk alle wedstrijden: “Ik was altijd vrij rustig, zat lang op m’n plek en las het programmaboekje en ik had dan altijd de vreemde gewoonte dat ik naar het toilet ging, of moest. En dan weer visualiseren, nee imagineren; ik ging dan met propjes wc-papier de opstelling van Milan op de vloer voor me neerleggen. En dan zat ik dus op het toilet, terwijl ik allang uitgekakt was natuurlijk, kijken van ‘wat kan er nou gebeuren als het bijvoorbeeld plotseling 4-4-2 wordt en ineens 4-3-3?’ Hoe ziet het er dan uit? Dat was natuurlijk mijn rol op het veld, dus zo bereidde ik me er op voor. Nee, ik riep dan niet Van Gaal er nog even bij om te overleggen, haha!”

Een trainer in de dop dus, als speler al. Dat moet absoluut goed komen met Danny Blind als bondscoach.

Heel veel succes trainer!

Marcel Stephan

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.