Frank HeinenFrank Heinen (1985) schrijft columns en artikelen voor de Volkskrant, Hard Gras, Studio Voetbal, Soigneur, Vrij Nederland, HP de Tijd en NRC/Next. In 2009 won hij de Hard Gras prijs voor het beste sportverhaal van dat jaar. In mei 2014 bracht hij het boek Uit Koers uit.
Twitter: @FHeinen

Hoe oud was je op 24 mei 1995?
Ik was toen negen.

Waar (en met wie) was je toen de finale werd gespeeld?
Ik was thuis – ik was vaak rond dat tijdstip thuis in die periode – en keek met mijn vader. In sommige van mijn herinneringen kijkt mijn moeder ook mee, maar dat weet ik niet zeker meer. Zelf weet ze het trouwens ook niet meer.

Ben je een Ajax-fan?
Nou, nee. (Al mijn hele leven vragen mensen ‘voor wie ik ben’. Dat ik dan geen club noem, wordt door de vraagsteller meestal ervaren als een gebrek waaraan ik geholpen zou moeten worden).

Wat was je favoriete speler uit dat gouden team?
Oh, genoeg. Litmanen, Kanu en Ronald de Boer vond ik geweldig, ik wilde als speler een combinatie van die drie zijn. Dat lukte bijna.

Waar gaat je stuk in Wenen van Geluk over?
Over mijn eigen voetbalcarrière – ik was zojuist zelf kampioen geworden in mijn eerste actieve voetbaljaar en dacht dat dat het begin zou zijn van iets groots; het werd het begin van iets uiterst gemiddelds, wat eigenlijk ook maar beter is.

Waar denk je aan bij Wenen 1995?
Aan de stem van Theo Reitsma op de videoband Ajax wint de Champions League 1995. En aan die kerel die in een groen pak over het veld rende na de wedstrijd. Ooit hoop ik zo’n pak te durven dragen.

Heb je nog een sappige anekdote voor ons die niet in je verhaal staat?
Niet eentje die ook waar gebeurd is.

En wat alle lezers willen weten: wat is je favoriete eten?
(Hoeveel auteurs zouden hier Wiener schnitzel antwoorden). Eeehm, destijds hield ik meer van pannenkoeken dan van patat, inmiddels is dat omgekeerd).

Frank Heinen voetbalteam

Het voetbalteam van Frank Heinen uit seizoen 1994/1995

 

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.