Het toilet van Wheels

donderdag, januari 29, 2015 0 0

Café Wheels - Wolvenstraat AmsterdamDe Amsterdamse kroeg Wheels in de Wolvenstraat zit propvol. Elke staanplaats, elke kruk, elk stoeltje is bezet door Ajaxfans en op één stoeltje in het midden van die joelende, schreeuwende, klagende, maar gezellige menigte één Milanfan. Onze vriend Marco is stiekem ook een beetje voor Ajax, want dan wordt het feestje straks veel interessanter.

De laatste tien minuten van de wedstrijd zit ik eigenlijk al de hele tijd met mijn benen bij elkaar en zenuwachtig heen en weer te schuiven. Het is spannend, dus ik durf niet weg te lopen. Wachtend op een rustigere fase, neem ik de beslissing om de 82ste minuut toch even snel wat druk van mijn eigen ketel te lossen op het toilet. Ik duw me door de menigte heen, het toilet is uiteraard niet bezet. Niemand durft deze laatste fase nog te verzitten, laat staan weg te lopen. Ik wel….de held van de kroeg! Ik doe het ook voor mijn club. Ik zwaai de deur open en roep: ” Blijf allemaal zitten, hij komt eraan!”

Wat wankelend op mijn benen, maar zelfverzekerd genoeg dat onze jongens echt wel even op mij wachten, was ik mijn handen en gooi de deur weer open…….. En wordt door een oorverdovend gedreun en geschreeuw ontvangen, omhelst, gekust ( jammer dat er bijna alleen maar kerels zijn) zodat ik verbaasd slingerend terugkeer naar mijn plaats. Kluivert heeft gescoord. Niet door het tikje van Rijkaard, nee… door het toiletbezoek van mij. Dat was de trigger. Vanaf die dag, nu al 20 jaar lang, moet ik naar het toilet, ook al moet ik niet, als we willen dat Ajax moet scoren. En het werkt… uiteraard nooit meer.

Ik heb de goal nooit live mogen ervaren. Het opzwellend gevoel van de voorbereiding totaal gemist. Maar als ik had blijven zitten, had ik zeker in mijn broek gepist!

Deze anekdote werd geschreven door Sidney Polak (1971)

 Wil je ook je Wenen 1995 verhaal met ons delen? Zet het op papier (hou het kort, maximaal 700 woorden) en neem contact met ons op.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.