Juffrouw de Koning

vrijdag, januari 23, 2015 0 0

Het is de nazomer van 1994. Ik mag eindelijk naar groep drie van de basisschool in mijn woonplaats Oud-Beijerland.  Ik kom terecht in de klas van juffrouw de Koning, een  inmiddels al grijze vrouw met Rotterdamse roots. Als uitvloeisel van die roots was ze –in tegenstelling tot  mijn persoontje-  voor Feyenoord. Ik was net als jochie van zeven geïnteresseerd geraakt in het spelletje, maar door mijn vader koos ik echter voor het rood-wit uit de hoofdstad.

Het jaar met juf De Koning had qua leermomenten zowel goede als leuke kanten. Een van die leuke kanten was het feit dat ze op maandag trakteerde voor de hele klas als haar cluppie weer eens  had gewonnen. Een blik op de ranglijst van dat seizen leert ons dat Feyenoord die jaargang negentien keer als winnaar van het veld zou stappen in de competitie.

Negentien traktaties dus. Op zich een  leuk aantal maar twintig staat toch net een stukje leuker, dacht mijn zevenjarige  ‘ik’.  Ik praat erover met mijn  moeder en zij stemt er mee in dat ik bij wijze van ‘tegenprestatie’ trakteer indien Ajax de cup met de grote oren mee neemt uit Wenen.

Van de wedstrijd  zelf herinner ik me gezien mijn jonge leeftijd in die tijd eigenlijk alleen de goal nog, maar door dat mooie puntertje van Patrick Kluivert was ik wel even mooi voor één dag ‘the man’ in de klas!

Deze anekdote is ingestuurd door Nick van Ruiven (1987) @nickvanruiven

Wil je ook je Wenen 1995 verhaal met ons delen? Zet het op papier (hou het kort, maximaal 700 woorden) en neem contact met ons op.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.