Litmanen shirt

maandag, mei 4, 2015 0 0

Litmanen shirt 1995In de rijke collectie van David Endt vonden we ook het finale shirt van Jari Litmanen. Alle spelers van Ajax hadden de beschikking over twee shirts, eentje met korte en eentje met lange mouwen. Litmanen besloot om in een shirt met korte mouwen te spelen en gaf het andere aan Endt na afloop van de finale.

Deze shirts zijn op meerdere manieren uniek, want de Champions League finale van 1995 was de eerste waarin de spelers van beide teams met hun naam op het shirt speelden. Maar aangezien de basisspelers met rugnummers een tot en met elf het veld in moesten, was het de taak van David Endt en zijn Italiaanse collega om de shirts voorafgaand aan de wedstrijd te laten voorzien van de bijbehorende spelersnaam.

En zoals Endt in zijn verhaal in Wenen van Geluk al vertelde, kwam hij er op deze manier achter dat Dejan Savicevic die avond niet zou spelen…

Met je eigen naam op het shirt, het was toen uniek en natuurlijk ook de reden dat Patrick Kluivert, nadat hij scoorde, zijn shirt omdraaide en zo de naam Kluivert aan de wereld kon tonen.

Meer foto’s van dit shirt vindt je in onze collectie relikwieën.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.