Marcel StephanMarcel Stephan (1964) is blogger op zijn eigen blog Gogme United, is één van de drijvende krachten achter de FC Blogbroeders en schrijft voor Supporterswebsite In de Hekken. Daarnaast en vooral heeft hij zijn eigen bedrijf Gogme Web Services, dat ook heeft gezorgd voor de prachtige boekcover van Wenen van Geluk, maar ook voor deze website en Social Media kanalen.
Website: www.gogmeunited.nl Twitter: @GogmeUnited

Hoe oud was je op 24 mei 1995?
30, ik was zelfs nog geen vader toen…

Waar (en met wie) was je toen de finale werd gespeeld?
Ik was in het stadion, met m’n gabber Paul. We hebben dat seizoen alle thuiswedstrijden van de CL gezien en zijn ook een midweekje met de auto naar München gereisd. Paul z’n zus woonde daar, dus een mooie gelegenheid om die kant op te gaan.

Ben je een Ajax-fan?
Ja, dat is er met de paplepel ingegoten.

Wat was je favoriete speler uit dat gouden team?
Rijkaard natuurlijk, die zorgde ooit in 1987 dat we in Athene het spelershotel in kwamen waar Ajax de winst in de Europacup voor bekerwinnaars vierde.

Waar gaat je stuk in Wenen van Geluk over?
Over de busreis naar Wenen. Tijdens de halve finale kreeg ik een flyer in m’n handen dat een reisbureau op de Overtoom busreizen naar Wenen verkocht, we hoefden er geen tel over na te denken. Hier moesten we bij zijn. Het was voor mij de derde Europa Cup die ik Ajax heb zien winnen.

Waar denk je aan bij Wenen 1995?
Dat vliegtuig boven het Museumplein, dat vond ik zo ontzettend gaaf! Wij zaten toen al op het terras van café Helmers en hebben later de inhuldiging op het grote scherm gezien, we zaten helemaal stuk van de reis.

Heb je nog een sappige anekdote voor ons die niet in je verhaal staat?
Dat we voor de wedstrijd in dat pretpark uit de Donau-Jump kwamen, zo’n achtbaan met boomstammen door het water en we bij terugkeer midden in een groep Ultra’s van Milan terecht kwamen. Maar ik was door alle emotie en het bier zo enthousiast dat ze ons lieten gaan. Eenmaal bij het stadion was ik zo hyper dat ik nog helemaal rond het stadion ben getrokken en nog wat kleine kinderen met Milan-shirts ‘Bonna Fortuna’ heb toegewenst terwijl ik dacht ‘je zult het nodig hebben’.

En wat alle lezers willen weten: wat is je favoriete eten?
Sinds die dag? Pastei natuurlijk!

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.