Relikwieën gezocht

zaterdag, maart 21, 2015 0 0

Kaartje Champions League finale 1995Een nieuw onderdeel op deze website is een online verzameling relikwieën van de Champions League finale van 24 mei 1995 in het Ernst Happel stadion. We hebben gekozen voor deze verzamelnaam, omdat het vaak unieke items zijn die we hebben gevonden en bewaard. Denk aan toegangskaartjes, brieven van het reisbureau, tijdschriften en kranten die naar aanleiding van deze wedstrijd werden gemaakt, shirts, badges, sjaals, vaantjes, officiële documenten en nog veel meer.

De eerste items die we toevoegen zijn het toegangskaartje dat Marcel Stephan keurig heeft bewaard, hij was met de bus naar Wenen en schrijft in Wenen van geluk hier een verhaal over. Het kaartje kostte 350 Oostenrijkse shilling, dat is iets meer dan 25 Euro. Een prima prijs voor een finale toch?

UEFA Champions League badgeHet volgende item is een stuk unieker, want we kregen van David Endt een tas vol spullen in bruikleen voor de collectie. David is toen voor de wedstrijd onder andere bezig geweest met de wedstrijdshirts, waarop de mouw een officiële UEFA Champions League badge werd gestikt. Blijkbaar waren er meer badges dan shirts en dus hangt deze keurig ingelijst aan de muur bij David.

Binnenkort meer items en verslagen uit de bladen en kranten uit mei 1995.

Heb je thuis ook iets liggen dat in deze collectie niet zou misstaan, maak er een foto van en mail die naar info@wenenvangeluk.nl dan zorgen wij dat je relikwie een plaatsje in deze schatkamer krijgt.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.