Sjaals, vlaggen en reisbescheiden

dinsdag, maart 24, 2015 0 0

Na onze oproep om foto’s van relikwieën in te sturen zodat we onze online collectie uit kunnen breiden, hebben we al een paar reacties binnen. Zo stuurde Sjef Zegers een foto van een sjaal die hij op straat in Wenen had gekocht. Op de sjaal staan de twee sterspelers van die dag, Litmanen en Savicevic, die achteraf niet de sterren van de dag werden. Litmanen speelde een stroeve wedstrijd, mede omdat hij geveld was door hooikoorts en Savicevic speelde helemaal niet.

sjaal Ajax-Milan Champions League finale 1995

Ook Benno Puttenstein stuurde een aantal items in. Hij heeft het plastic vlaggetje nog dat de supportersvereniging voor alle Ajaxfans had klaargezet in het Ernst Happel stadion, maar ook heeft Benno de reisdocumenten en -bescheiden bewaard van reisbureau Roever. Een driedaagse vliegreis voor twee personen, inclusief kaartjes, kostte toen ook al een flinke bom duiten; 2888,50 gulden! Daar zal toch wel een hotel bij hebben gezeten?

Plastic Ajax vlag Champions League 1995Benno stuurde ons ook een kaartje, een programmaboekje en een brief van de Weense politie, waarin we leren dat men niets aan het toeval overliet. Zo was het verboden om traangasspuiten, spring- en valmessen, slagringen, boksbeugels en stalen pijpen, vuurwerk, drugs en foto- en filmapparatuur het stadion in mee te nemen. Maar ook ‘voorwerpen waarmee gegooid kan worden’ werden bij de deur ingenomen…

Alle foto’s staan op onze Relikwieën pagina. Heb je thuis ook nog leuke spullen liggen die in deze collectie niet mogen ontbreken? Zet ze op de foto en stuur ons een e-mail.

 

 

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.