Terug naar Wenen

woensdag, juli 29, 2015 0 0

Het is vandaag precies twintig jaar, twee maanden en vijf dagen geleden dat Ajax de Champions League won in het Ernst Happel stadion in Wenen. De dag dat de Amsterdammers daar wederom een wedstrijd gaan spelen en dus staan de kranten en het internet vol van terugblikken naar die prachtige dagen van 1995. De toenmalige keeper is nu directeur, de linksbuiten technisch directeur, de linksback traint de ploeg en zijn tweelingbroer zal vanavond zijn deskundig commentaar geven tijdens de TV uitzending van de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tussen Rapid Wien en ons aller Ajax.

En natuurlijk zijn er een hoop Ajaxfans naar Wenen afgereisd, niet zoveel als toen, maar ook zij zullen regelmatig terugdenken aan toen. Een aantal was toen nog te klein om er zich iets van te herinneren, als ze überhaupt al geboren waren, maar die hebben Wenen van Geluk gelezen en kunnen zich een prima voorstelling maken hoe het er in die prachtige dagen in mei ’95 aan toe ging.

Een enkeling heeft het boek zelfs meegenomen naar Wenen, zij hadden al gelezen dat het best een lange trip is en vonden het een mooi moment om het nog een keer te lezen en het boek op diverse iconische plekken op de foto te zetten. En die foto’s delen we natuurlijk graag! Dank je wel Arne Harlaar.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.