Thijs PenningsThijs Pennings (1982) is journalist en eindredacteur nieuws en actualiteiten bij Omroep Venlo en blogger voor de website van Hard Gras. Hij schreef voor Hard Gras over voetbal in het Chinese Shenzhen. Voor het Venlose jaarboek Buun ging hij op zoek naar VVV-icoon en oud-Ajacied Tijani Babangida. Eerder werkte hij onder meer voor De Gelderlander.
Website: www.tyleritus.nl Twitter: @tyleritus

Hoe oud was je op 24 mei 1995?
12 jaar, brugklas.

Waar (en met wie) was je toen de finale werd gespeeld?
In de huiskamer bij een vriendje dat eigenlijk voor PSV was maar die avond gewoon voor Ajax juichte.

Ben je een Ajax-fan?
Ja. In de jaren negentig fungeerde m’n slaapkamer vooral als Limburgse dependance van het Ajax-museum. De spelers waren helden op afstand, Amsterdam ver weg. Pas in 2000 kreeg ik m’n eigen stoeltje in het stadion.

Wat was je favoriete speler uit dat gouden team?
Zal ik dan degene zijn die Reiziger zegt? Nee, dat is niet waar. Toch Litmanen. Zelden een speler gezien die zozeer individualist en teamspeler ineen was.

Waar gaat je stuk in Wenen van Geluk over?
Ik leg uit waarom Ajax dankzij die overwinning in Wenen eigenlijk voor altijd de beste is.

Waar denk je aan bij Wenen 1995?
De manier waarop iedereen na het laatste fluitsignaal een andere kant opvloog. Overmars die de bal de tribune in poeiert. Rijkaard. Kluivert.

Heb je nog een sappige anekdote voor ons die niet in je verhaal staat?
Sappig werd het die avond niet. Om sfeer te proeven hebben we nog een rondje door de stad gelopen maar als jochies van 12 waren we daar snel klaar. Ik was ook kapot, doodmoe van de spanning. Pas de volgende dag kwam het besef echt.

En wat alle lezers willen weten: wat is je favoriete eten?
Zwarte Kip van Annie.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.