Wenen van Geluk LIVE!

maandag, maart 30, 2015 0 0

Wenen van Geluk LIVE!De karatetrap van Van Gaal. Het puntertje van Kluivert. De dolle vreugde van Rijkaard. Moeder Kluivert bij de vliegtuigtrap. 250.000 uitzinnige supporters op het Museumplein. Is het echt alweer twintig jaar geleden?

Op 24 mei 2015 presenteert het Tobacco Theater Wenen van Geluk LIVE!: een avond over die finale, die precies twintig jaar eerder in Wenen werd gespeeld. Op 24 mei 1995 werd de Champions League voor het laatst gewonnen door een Nederlandse club. Door Ajax. Uiteraard.

Wenen van Geluk is het theaterbroertje van een boek met dezelfde naam, dat op 20 april verschijnt via uitgeverij Nieuw Amsterdam: een bundel verhalen over die dag in 1995, geschreven door voetbaljournalisten en Ajaxschrijvers.

 In het Tobacco Theater lezen auteurs als David Endt, Paul Onkenhout, Annemarie Postma en Menno Pot voor over ‘Wenen ‘95’. Uit het Wenen van Geluk-boek, maar ook ander werk. Er is Ajaxmuziek en popmuziek uit 1995. Er zijn bewegende beelden. Er is een Ajaxquiz. En er is bier.

Kaarten kosten slechts € 9,95 en zijn verkrijgbaar op de website van het Tobacco Theater.

Reacties

reacties

Je kunt niet reageren.